Fysioterapiaa aktiivisesti liikkuvalle ja urheilevalle lapselle

Fysioterapian tavoitteena on helpottaa aktiivisesti liikkuvan tai urheilevan lapsen tai nuoren kipuja, jäykkyyttä sekä rasitus- tai urheiluvammoista johtuvia mahdollisia kompensaatioita. 

Tyypillisiä rasitusperäisiä vaivoja lapsilla ja nuorilla ovat Severin tauti (akillesjänteen kiinnittymiskohdan kipu) ja Osgood-Schlatterin tauti, joiden oireet ohittuvat itsestään ajan kuluessa, mutta kokemuksesta olemme huomanneet, että fysioterapiasta on näissäkin tilanteissa hyötyä, sillä kipu muuttaa lapsen ja nuoren tapaa käyttää kehoaan ja liikkua. 

Harjoitteet voivat esimerkiksi lisätä liikkuvuutta, vahvistaa kehon tukirakenteita tai parantaa kehon linjauksia. Liikkuvan lapsen tulee harjoitella monipuolisesti ja huoltaa kehoaan säännöllisesti. Annamme lapselle yksilölliset ohjeet juuri hänelle sopivaan harjoitteluun.

Kysy lisää tai varaa aika!

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Meillä kaiken keskiössä on lapsi. Kohtaamme hänet avoimesti, aidosti ja välittävästi. 

Arjessa on voimaa. Lapsi ja hänen läheisensä tuntevat oman arkensa ja antavat meille arvokasta tietoa terapian pohjaksi. Tuloksia syntyy, kun harjoiteltavat asiat siirtyvät sujuvasti lapsen arkeen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Autamme lasta saavuttamaan tavoitteensa, jotka hän määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse. Kunnioitamme lapsen lähipiiriä – tärkeintä yhteistyökumppaniamme.

Onni on oppia ja onnistua. Vaalimme lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa ja luontaista halua oppia onnistumisten kautta.