Hengitysfysioterapia Turussa

Hengityselinsairaiden lasten ja nuorten hoito

Turkulaisen terapiakeskus Activuksen palveluihin kuuluu myös hengitysfysioterapia. Hengityselinsairaan (kuten astma, kystinen fibroosi ja lihastaudit) fysioterapiassa tavoitteena on turvata lapsen/nuoren toimintakyky sekä mahdollisuudet toimia ja liikkua niin itsenäisesti kuin mahdollista.

Fysioterapialla vaikutetaan hengitystekniikkaan, keuhkojen tuulettumiseen sekä rintakehän liikkuvuuteen. Harjoittelussa huomioidaan myös vartalon lihasten voima, elastisuus sekä yleiskunto ja annetaan ohjausta asioiden huomioimiseen arjessa. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan lapsen/nuoren tilanne ja suunnitellaan hänelle sopiva kuntoutus.

Lapsilähtöisiä, perhekeskeisiä kohtaamisia

Fysioterapeuttimme ovat erikoistuneet hengitysfysioterapiaan sekä muihin lasten ja nuorten fysioterapian hoitomuotoihin. Jokaisessa hoidossa lapselle luodaan yhdessä tämän lähipiirin kanssa yksilölliset harjoitteet. Terapiassa edetään lempeästi ja lapsilähtöisesti koko perheen voimavarat sekä lähtökohdat huomioiden. Tervetuloa hyvään hoitoon!

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Activuksessa kaiken keskiössä on lapsi, joka kohdataan avoimesti, aidosti ja välittävästi. Activuksessa jokaisesta lapsesta iloitaan.

Arjessa on voimaa. Lapsi ja perhe/lähipiiri ovat oman arkensa asiantuntijoita, joilta saamme arvokasta tietoa, jota käytämme terapian suunnittelun ja toteutuksen pohjana. Jotta terapialla voidaan saavuttaa tuloksia, on terapiassa harjoiteltavien asioiden siirryttävä lapsen arkeen sujuvasti ja arkea helpottaen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Lapsi määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse sen, mitä hän haluaa saavuttaa, ja häntä autetaan yhdessä kohti tavoitteita. Vanhemmat ja lapsen lähipiiri ovat tärkeimmät yhteistyökumppanimme, joita kunnioitamme ja tuemme parhaamme mukaan.

Onni on oppia ja onnistua. Activukseen on helppo tulla, ja ilmapiiri on hyväksyvä ja salliva. Toiminnassa vaalimme onnistumisten kautta lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa sekä lapsen luontaista halua oppia onnistumisten kautta.