Muut fysioterapiapalvelut Turussa

Kinesio- ja dynaaminen teippaus, faskiamanipulaatio® sekä leikin arviointi

Terapiakeskus Activus tarjoaa monipuoliset fysioterapiapalvelut ja muut terapiamuodot lapsille ja nuorille. Tutustu rauhassa sivuillamme, miten monin eri tavoin olemme lasten ja nuorten apuna, ja ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä, millainen hoito olisi juuri teille se paras mahdollinen. Tilamme sijaitsevat Turun Verkahovissa – katso yhteystietomme.

Kinesioteippaus ja dynaaminen teippaus

Erilaisilla teipeillä ja teippaustekniikoilla voidaan vähentää kipua, aktivoida tai rentouttaa lihaksia, venyttää mm. arpikudosta, lisätä liikelaajuutta, tehostaa imunestekiertoa paikallisesti ja ohjata kehonosan liikkeitä. Kaikki fysioterapeuttimme käyttävät teippausta tarpeen mukaan osana fysioterapiaa.

Faskiamanipulaatio®

Fysioterapiapalveluihimme kuuluu myös faskiamanipulaatio®-menetelmä, jota käytetään tarvittaessa osana kokonaisvaltaista fysioterapiaa. Faskiamanipulaatio®  – menetelmässä tutkitaan faskian osuutta tuki-ja liikuntaelimistön oireisiin ja toimintahäiriöihin ja sillä voidaan auttaa monenlaisissa toimintakykyyn vaikuttavissa tai toimintakykyä alentavissa oireissa, joita voivat olla esim. rajoittunut liikkuvuus tai kivut. Menetelmä perustuu haastattelun, liiketestien sekä tutkimisen pohjalta tehtyyn arvioon siitä, mitä hoidetaan ja siksi se onkin aina yksilöllistä eikä noudata valmista kaavaa. Faskioissa on tarkat, paikalliset alueet, joita käsittelemällä voidaan vaikuttaa niihin syihin, jotka aiheuttavat oireilun. 

Olemme käyttäneet menetelmää tuloksellisesti mm. pitkittyneiden kipujen hoidossa, arpien hoidossa, osana liikkuvuusharjoittelua sekä erilaisissa oireissa, joiden syy ei ole ollut tiedossa.

Aiheesta voit lukea tarkemmin täältä.

Leikin arviointi

Leikin arviointi eri menetelmin ja leikin tukeminen on tärkeä osa lasten fysioterapiaa. Arvioinnissa seurataan lapsen spontaania leikkiä ja leikissä käytettyjen esineiden käyttöä, leikkisyyttä sekä mielikuvitusta. Arvioinnin perusteella lapsen leikkiä voidaan ohjata ja tukea fysioterapialla, sekä antaa vinkkejä lapsen lähipiirille.

Ota yhteyttä, kun etsit kokenutta fysioterapiapalveluiden tarjoajaa lapsellesi tai nuorellesi. Jutellaan rauhassa lisää ja suunnitellaan sopiva hoitokokonaisuus teidän ehdoillanne. 

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Activuksessa kaiken keskiössä on lapsi, joka kohdataan avoimesti, aidosti ja välittävästi. Activuksessa jokaisesta lapsesta iloitaan.

Arjessa on voimaa. Lapsi ja perhe/lähipiiri ovat oman arkensa asiantuntijoita, joilta saamme arvokasta tietoa, jota käytämme terapian suunnittelun ja toteutuksen pohjana. Jotta terapialla voidaan saavuttaa tuloksia, on terapiassa harjoiteltavien asioiden siirryttävä lapsen arkeen sujuvasti ja arkea helpottaen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Lapsi määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse sen, mitä hän haluaa saavuttaa, ja häntä autetaan yhdessä kohti tavoitteita. Vanhemmat ja lapsen lähipiiri ovat tärkeimmät yhteistyökumppanimme, joita kunnioitamme ja tuemme parhaamme mukaan.

Onni on oppia ja onnistua. Activukseen on helppo tulla, ja ilmapiiri on hyväksyvä ja salliva. Toiminnassa vaalimme onnistumisten kautta lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa sekä lapsen luontaista halua oppia onnistumisten kautta.