Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistö on liikkumisen ja toimintakyvyn perusta, joka muodostuu luista, nivelistä, nivelsiteistä, jänteistä ja lihaksista. Fysioterapeutin vastaanotolle tulevalla lapsella on useimmiten:

- nivel- tai lihasperäisiä kipuja (esimerkiksi päänsärky, rasitusvammat, traumojen tai sairauksien jälkitilat)

- virheasentoja (esimerkiksi alaraajojen pituuseroa, skolioosi, kyfoosi, kampurajalat)

- jäykkyyttä nivelissä sekä lihasepätasapainoa

- kirurgisten toimenpiteiden jälkitila

- tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia (esimerkiksi lasten reuma, Perthesin tauti, torticollis, Erbin pareesi, raajojen synnynnäiset kehityshäiriöt) 

Fysioterapeuttisen tutkimisen pohjalta määritellään fysioterapian tarve ja tehdään yksilöllinen terapiasuunnitelma yhteistyössä lapsen ja huoltajien kanssa. Annamme lapselle tarvittaessa yksilölliset harjoitteluohjeet, ergonomiaohjausta sekä suositukset harjoitus- ja apuvälineistä ja niiden käytöstä


Käytämme kinesio- ja dynaamista teippausta sekä Faskiamanipulaatio®-menetelmää tarvittaessa osana kokonaisvaltaista fysioterapiaa. Näillä menetelmillä voidaan helpottaa monia toimintakykyä alentavia tuki- ja liikuntaelimistön oireita, esimerkiksi rajoittunutta liikkuvuutta tai kipuja.


Fysioterapiaan voi tulla joko lähetteellä tai ilman. Vaalimme lapsen etua, teemme yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja ohjaamme lapsen tarvittaessa jatkohoitoon.Activuksen blogista löydät lisätietoa

- Jalkojen välissä istumisesta "W-istunnasta"

Kysy lisää tai varaa aika!

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Meillä kaiken keskiössä on lapsi. Kohtaamme hänet avoimesti, aidosti ja välittävästi. 

Arjessa on voimaa. Lapsi ja hänen läheisensä tuntevat oman arkensa ja antavat meille arvokasta tietoa terapian pohjaksi. Tuloksia syntyy, kun harjoiteltavat asiat siirtyvät sujuvasti lapsen arkeen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Autamme lasta saavuttamaan tavoitteensa, jotka hän määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse. Kunnioitamme lapsen lähipiiriä – tärkeintä yhteistyökumppaniamme.

Onni on oppia ja onnistua. Vaalimme lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa ja luontaista halua oppia onnistumisten kautta.