Terapiakeskus Activus – edelläkävijä
Turussa ja koko maassa

Pieni tarina yrityksemme synnystä

Tuula Hirvonen ja Tuija Savolainen perustivat Terapiakeskus Activus Ky:n 1.8.1983 toimittuaan sitä ennen Tyksin lastenklinikalla ja yksityisinä ammatinharjoittajina (1981-1983) Linnankadulla. Yksityisvastaanoton avaamiselle oli tarvetta, sillä lasten jatkoterapioiden järjestely sairaalahoidon jälkeen oli erittäin haastavaa.

Activus on Turun, ja tiettävästi myös Suomen, ensimmäinen lasten ja nuorten fysioterapiaan erikoistunut terapiakeskus, josta muovautui varsin pian moniammatillinen yhteistyöyritys, jossa fysioterapeuttien lisäksi työskentelevät puhe- ja toimintaterapeutit. Tutustu palveluihimme ja terapeutteihimme.

Verkahovissa vuodesta 1995

Terapiakeskus Activus aloitti toimintansa fysikaalisena hoitolaitoksena Lääkäritalo Pulssissa vastikään perustetun Turun lastenlääkäriaseman yhteydessä. Tilat kävivät kuitenkin molemmille ahtaiksi, joten Activus otti käyttöönsä viereisen kuntokeskuksen tiloja. Pian edessä oli muutto Pulssin talon viidenteen kerrokseen, sieltä Puutarhakadulle ja lopulta nykyisiin tiloihin Verkatehtaankadulle. Vuoden 1995 alusta Activus on toiminut Verkahovin viidennessä kerroksessa.

Ammattitaitoisia terapeutteja vuodesta toiseen

Reilun 30 toimintavuotensa aikana on Activuksessa työskennellyt koko- tai osa-aikaisesti yhteensä 38 ammattitaitoista terapeuttia, joista osa toimii edelleen yksityissektorilla ja osa julkisen terveydenhuollon puolella. Onpa yksi terapeutti siirtynyt jo nauttimaan ansaituista eläkepäivistäänkin.

Kautta linjan koko Activuksen toiminta ei olisi ollut mahdollista ilman Tuulan ja Tuijan läheisten tukea. Kari Hirvonen oli taustavoimana mukana 2011 asti, jolloin Activus Ky siirtyi kokonaan Tuija Savolainen-Välilän hallintaan. Activuksen "remonttireiskana" on häärinyt Markku Välilä Aktiivi Asennuksesta.

Terapiakeskus Activus siirtyi sen pitkäaikaisen vuokralaisen Sanna Laakkosen omistukseen vuoden 2018 alusta.

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Activuksessa kaiken keskiössä on lapsi, joka kohdataan avoimesti, aidosti ja välittävästi. Activuksessa jokaisesta lapsesta iloitaan.

Arjessa on voimaa. Lapsi ja perhe/lähipiiri ovat oman arkensa asiantuntijoita, joilta saamme arvokasta tietoa, jota käytämme terapian suunnittelun ja toteutuksen pohjana. Jotta terapialla voidaan saavuttaa tuloksia, on terapiassa harjoiteltavien asioiden siirryttävä lapsen arkeen sujuvasti ja arkea helpottaen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Lapsi määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse sen, mitä hän haluaa saavuttaa, ja häntä autetaan yhdessä kohti tavoitteita. Vanhemmat ja lapsen lähipiiri ovat tärkeimmät yhteistyökumppanimme, joita kunnioitamme ja tuemme parhaamme mukaan.

Onni on oppia ja onnistua. Activukseen on helppo tulla, ja ilmapiiri on hyväksyvä ja salliva. Toiminnassa vaalimme onnistumisten kautta lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa sekä lapsen luontaista halua oppia onnistumisten kautta.