Yrityksen perustajat Tuija Savolainen-Välilä ja Tuula HIrvonen

Terapiakeskus Activus – edelläkävijä
Turussa ja koko maassa

Pieni tarina yrityksemme synnystä

Tuula Hirvonen ja Tuija Savolainen perustivat Terapiakeskus Activus Ky:n 1.8.1983 toimittuaan sitä ennen Tyksin lastenklinikalla ja yksityisinä ammatinharjoittajina (1981-1983) Linnankadulla. Yksityisvastaanoton avaamiselle oli tarvetta, sillä lasten jatkoterapioiden järjestely sairaalahoidon jälkeen oli erittäin haastavaa.

Activus on Turun, ja tiettävästi myös Suomen, ensimmäinen lasten ja nuorten fysioterapiaan erikoistunut terapiakeskus, josta muovautui varsin pian moniammatillinen yhteistyöyritys, jossa fysioterapeuttien lisäksi työskentelevät puhe- ja toimintaterapeutit. Tutustu palveluihimme ja terapeutteihimme.

Verkahovissa vuodesta 1995

Terapiakeskus Activus aloitti toimintansa fysikaalisena hoitolaitoksena Lääkäritalo Pulssissa vastikään perustetun Turun lastenlääkäriaseman yhteydessä. Tilat kävivät kuitenkin molemmille ahtaiksi, joten Activus otti käyttöönsä viereisen kuntokeskuksen tiloja. Pian edessä oli muutto Pulssin talon viidenteen kerrokseen, sieltä Puutarhakadulle ja lopulta nykyisiin tiloihin Verkatehtaankadulle. Vuoden 1995 alusta Activus on toiminut Verkahovin viidennessä kerroksessa.

Ammattitaitoisia terapeutteja vuodesta toiseen

Reilun 30 toimintavuotensa aikana on Activuksessa työskennellyt koko- tai osa-aikaisesti yhteensä 38 ammattitaitoista terapeuttia, joista osa toimii edelleen yksityissektorilla ja osa julkisen terveydenhuollon puolella. Onpa yksi terapeutti siirtynyt jo nauttimaan ansaituista eläkepäivistäänkin.

Kautta linjan koko Activuksen toiminta ei olisi ollut mahdollista ilman Tuulan ja Tuijan läheisten tukea. Kari Hirvonen oli taustavoimana mukana 2011 asti, jolloin Activus Ky siirtyi kokonaan Tuija Savolainen-Välilän hallintaan. Activuksen "remonttireiskana" on häärinyt Markku Välilä Aktiivi Asennuksesta.

Terapiakeskus Activus siirtyi sen pitkäaikaisen vuokralaisen Sanna Laakkosen omistukseen vuoden 2018 alusta.

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Meillä kaiken keskiössä on lapsi. Kohtaamme hänet avoimesti, aidosti ja välittävästi. 

Arjessa on voimaa. Lapsi ja hänen läheisensä tuntevat oman arkensa ja antavat meille arvokasta tietoa terapian pohjaksi. Tuloksia syntyy, kun harjoiteltavat asiat siirtyvät sujuvasti lapsen arkeen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Autamme lasta saavuttamaan tavoitteensa, jotka hän määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse. Kunnioitamme lapsen lähipiiriä – tärkeintä yhteistyökumppaniamme.

Onni on oppia ja onnistua. Vaalimme lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa ja luontaista halua oppia onnistumisten kautta.