Fysioterapiaa aktiivisesti liikkuvalle ja urheilevalle lapselle

Lapsen ja nuoren kipua urheillessa tai liikkuessa ei tulisi pitää normaalina harjoitteluun kuuluvana asiana, vaan se on viesti liiallisesta tai vääränlaisesta kuormituksesta. Kivun ilmaantuessa tulisi arvioida kuormituksen, levon ja monipuolisen liikkumisen keskinäistä tasapainoa. 

Fysioterapian tavoitteena on:

ennaltaehkäistä rasitusvammoja

helpottaa aktiivisesti liikkuvan tai urheilevan lapsen tai nuoren kipuja, jäykkyyttä

helpottaa / vähentää rasitus- tai urheiluvammoista johtuvia mahdollisia kompensaatioita

Tyypillisiä rasitusperäisiä vaivoja lapsilla ja nuorilla ovat Severin tauti (akillesjänteen kiinnittymiskohdan kipu) ja Osgood-Schlatterin tauti, joiden oireet ohittuvat itsestään ajan kuluessa. Kokemuksesta olemme huomanneet, että fysioterapiasta on näissäkin tilanteissa hyötyä, sillä kipu herkästi muuttaa lapsen ja nuoren tapaa käyttää kehoaan ja liikkua. 

Harjoitteiden tavoitteena voi olla esimerkiksi lisätä nivelten liikkuvuutta, vahvistaa lihaksia ja kehon tukirakenteita tai parantaa kehon ja raajojen painovoimalinjauksia. 

Liikkuvan lapsen tulisi liikkua ja harjoitella monipuolisesti ja huoltaa kehoaan säännöllisesti. Annamme lapselle yksilölliset ohjeet juuri hänelle sopivaan harjoitteluun sekä ohjaamme itsehoitoon. 

Fysioterapiaan voi tulla joko lähetteellä tai ilman. Vaalimme lapsen etua, teemme yhteistyötä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa ja ohjaamme lapsen tarvittaessa jatkohoitoon.

 

Activuksen blogista löydät lisätietoa

 

 Severin taudista

 

Kysy lisää tai varaa aika!

Activuksen arvot

Iloitsemme lapsesta. Meillä kaiken keskiössä on lapsi. Kohtaamme hänet avoimesti, aidosti ja välittävästi. 

Arjessa on voimaa. Lapsi ja hänen läheisensä tuntevat oman arkensa ja antavat meille arvokasta tietoa terapian pohjaksi. Tuloksia syntyy, kun harjoiteltavat asiat siirtyvät sujuvasti lapsen arkeen.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä. Autamme lasta saavuttamaan tavoitteensa, jotka hän määrittelee mahdollisuuksiensa mukaan itse. Kunnioitamme lapsen lähipiiriä – tärkeintä yhteistyökumppaniamme.

Onni on oppia ja onnistua. Vaalimme lapsen leikkisyyttä, tekemisen iloa ja luontaista halua oppia onnistumisten kautta.